Familiesammenføring med mindreårigt dansk statsborger barn

familiesammenføring med dit barn

FAMILIESAMMENFØRING MED DIT BARN

Har du et barn under 18 år, som er dansk statsborger? Så læs videre og se, hvilke muligheder du har.

Hvis du har et barn under 18 år, som er dansk statsborger, og du selv ikke er EU-borger, kan en dom fra EU-domstolen den 5. maj 2022 være relevant for dig. Mange dansk-udenlandske par har problemer med at leve op til de strenge krav for familiesammenføring i Danmark.
Denne dom giver nye muligheder.

Dommen siger, at en biologisk forælder, der ikke er EU-borger, til et barn under 18 år med dansk statsborgerskab, kan få opholdstilladelse i Danmark under visse omstændigheder. En af disse er, hvis et afslag på opholdstilladelse vil tvinge barnet til at forlade EU for at være sammen med forælderen. Dette ville stride imod rettighederne, der følger med at være unionsborger.

Det betyder, at hvis du er biologisk forælder til et dansk barn, som er afhængig af dig, og du ikke er EU-borger, så kan du have ret til opholdstilladelse i Danmark. Denne ret stammer fra barnets status som unionsborger og den beskyttelse, dette medfører.

Hvad kan det betyde for dig og jeres sag?

Er du ikke-EU-borger og forælder til et dansk barn under 18? Så er der godt nyt. Du er undtaget fra de strenge danske regler for familiesammenføring. Ansøgningen om opholdstilladelse koster ikke noget. Udlændingestyrelsen vurderer forholdet mellem dig og barnet. De tjekker, om du har været en vigtig del af barnets liv.

Er barnet i udlandet uden dansk pas? Få først et dansk pas fra en ambassade. Derefter, søg om at bevare barnets danske statsborgerskab gennem Indfødsretskontoret. Har barnet dansk pas og bor i Danmark? Så er det lettere for dig at få opholdstilladelse.

Mødre, der ulovligt har været i Danmark med deres danske børn, kan også få opholdstilladelse. Det er ikke nødvendigt, at forældrene er gift. Udlændingestyrelsen ser på, om begge forældre passer barnet. Forældrene skal vise, at de har et forhold til barnet. Dette gøres gennem besøg og kommunikation.

Hvis forholdet mellem barnet og forælderen udenfor EU er tvivlsomt, kan ansøgningen afvises. Hver sag vurderes individuelt.

Derfor vil vi anbefale at købe hjælp gennem Indvandrerrådgivningen til din ansøgning om familiesammenføring med dit barn, da det bestemt ikke er så nemt, som man kan tro!

Samlet set betyder det, at det er nemmere for borgere fra tredjelande – altså lande uden for EU – at få opholdstilladelse, hvis man opfylder betingelserne og er biologisk forældre til et mindreårig dansk statsborger barn, der er unionsboger (statsborger i EU).

Sagsbehandlingstiden er nomineret til 9 måneder.

Indvandrerrådgivningen er altid opdaterede på udlændingeloven, nye afgørelser fra EU-domstolen og sikrer dig en god gratis vejledning og vurdering af dine muligheder. Det er ikke sagsbehandling, men god service. Indvandrerrådgivningen foretager gerne din ansøgning og giver en god sagsbehandling.

 

DU KAN KØBE HJÆLP TIL DIN SAG OM FAMILIESAMMENFØRING MED DIT BARN HOS INDVANDRERRÅDGIVNINGEN, VI ER SPECIALISTER PÅ OMRÅDET. RING TLF. 26223611 ELLER 50141816.

 

Indvandrerrådgvningen.dk

    Dette websted er beskyttet af reCAPTCHA og Google Privatlivspolitik og
    Servicevilkår gælder.

    LocalBusiness schema